Online presentatie

Op deze manieren zorg je voor meer online zichtbaarheid

Als je online zichtbaar bent, zien klanten wat je doet en wie je bent. In een eerder artikel legde ik al uit waarom dit belangrijk is, zo trek je bijvoorbeeld meer bezoekers en vergroot je je klantenbinding. Maar hoe maak je nou je bedrijf zichtbaarder? Dat kan op verschillende manieren.

Bloggen

Een blog is een ideale manier om je kennis te delen of klanten een kijkje achter de schermen te geven. Klanten kunnen hierdoor al een voorproefje krijgen van de kennis die jij in huis hebt. Een mooie invulling van een blog kan een recent project zijn dat je hebt uitgevoerd. Je kunt hierin uitleggen waar de klant naar op zoek was en hoe je het hebt aangepakt.

Social media

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen en is het belangrijk om ook op social media aanwezig te zijn. Welke kanalen geschikt zijn, hangt af van jouw doelgroep en bedrijf. Zo zitten veel jonge mensen op Instagram en de oudere doelgroep op Facebook. Is jouw doelgroep meer zakelijk? Dan zit je op LinkedIn goed. Via social media kun je jouw doelgroep op de hoogte houden en kun je via InstaStories heel mooi een kijkje achter de schermen geven. Wees niet bang dat je te veel plaatst, maar een klein deel van de berichten komt echt bij de lezers terecht.

Gebruik eigen foto’s

Hoewel stockfoto’s soms prima passen, kun je met eigen foto’s je website of social media account meer persoonlijkheid geven. Zeker als je zzp’er bent of een klein team hebt, vinden klanten het fijn om te zien wie er bij het bedrijf hoort. En door jezelf in de spotlights te zetten, maak je jouw bedrijf uniek.

Wees vindbaar

Om meer bezoeker naar je website te krijgen, is het belangrijk dat je website goed gevonden wordt in Google. Hoe hoger jouw website staat in de zoekresultaten, hoe groter de kans is dat potentiële klanten op de link klikken. Om dit zo effectiever te doen, is het handig om te kijken naar hoe je scoort op SEO-gebied.

Werk vanuit jezelf

Als zzp’er of kleine onderneming is één van de belangrijkste marketingtools je eigen identiteit. Hier kunnen klanten jou aan herkennen. Als het voor jezelf en je klanten duidelijk is wat je visie is en wat je drijft om een eigen bedrijf te runnen, onderscheidt je je van concurrenten. Hierdoor trek je ook de klanten aan die bij jouw bedrijf passen.

Welke manieren zet jij al in?

Dit vind je misschien ook leuk...

Follow Me!